You are here: Quizzes - 2024 Quiz


2024 Quiz


Quiz: What's happened in 2024?


  1. According to the Chinese calendar, 2024 is the year of which animal?
    ANSWER: The Dragon
  2. Scutigera coleoptrata was discovered in the United Kingdom for the first time. It is a venomous what?
    ANSWER: Centipede
  3. The British television drama Mr Bates vs The Post Office was on our screens in early 2024. What was the name of the faulty accounting software provided by Fujitsu?
    ANSWER: Horizon
  4. Who said: "Being an honorary Scouser is one of the best things I could ever have achieved in my life"?
    ANSWER: Jurgen Klopp (football manager)
  5. British soldiers were given the green light to do what for the first time following a decision by the Army to overturn a 100-year ban?
    ANSWER: Grow beards






  1. Which artist headlined the halftime show at the 2024 Super Bowl?
    ANSWER: Usher
  2. The Beano asked schoolchildren to submit their best jokes to celebrate the 70th birthday of which comic strip?
    ANSWER: The Bash Street Kids
  3. Which film won Best Film at the 96th Academy Awards? And for a bonus point, who directed it?
    ANSWER: Oppenheimer; Christopher Nolan
  4. Who won the 2024 Grammy Award for Song of the Year for her song "What Was I Made For?" from the Barbie movie soundtrack?
    ANSWER: Billie Eilish
  5. In early March, Mayfair hatters reported a dip in sales of £295 fedoras after whose victory?
    ANSWER: George Galloway's (election victory)
  6. Which British company celebrated its 200th anniversary on 7th March?
    ANSWER: Cadbury
  7. Which American city's iconic Francis Scott Key Bridge collapsed after being struck by a cargo ship?
    ANSWER: Baltimore
  8. Martha develops an attachment to Donny and begins to stalk him in which Netflix miniseries?
    ANSWER: Baby Reindeer
  9. Who became the first billionaire British musician according to the 2024 Sunday Times Rich List?
    ANSWER: Sir Paul McCartney
  10. Opened in May, what is Hyperia?
    ANSWER: The tallest and fastest roller coaster in the UK
  11. Nigel Farage stood as a Reform UK candidate in which town?
    ANSWER: Clacton
  12. Who said: "On reflection, it was a mistake not to stay in France longer – and I apologise."?
    ANSWER: Rishi Sunak
  13. Who headlined the Glastonbury Festival 2024, closing the festival's Pyramid Stage on 28 June?
    ANSWER: Dua Lipa
  14. Which British actor was taken to hospital after falling off stage during a performance at London's Noel Coward Theatre?
    ANSWER: Sir Ian McKellen
  15. Former US President Donald Trump survived an assassination attempt while at a rally in which state?
    ANSWER: Pennsylvania
  16. On 26 July, who sang "Hymne à l’amour" from the Eiffel Tower to conclude the 2024 Summer Olympics opening ceremony?
    ANSWER: Celine Dion
  17. In which event did Keely Hodgkinson win a gold medal at the 2024 Paris Olympics?
    ANSWER: 800 metres athletics
  18. On 17 August 2024, which country officially celebrated its Independence Day for the first time in Nusantara, which will soon become its new capital?
    ANSWER: Indonesia
  19. The Oasis Live '25 Tour is scheduled to begin on 4 July 2025 in which UK city?
    ANSWER: Cardiff
  20. Which film became the highest-grossing animated film ever, surpassing “Frozen II”?
    ANSWER: Inside Out 2
  21. Jeremy Clarkson opened a pub. Do you know its name?
    ANSWER: The Farmer's Dog
  22. Who got into trouble with Ofcom for interviewing his wife?
    ANSWER: Ed Balls, who interviewed his wife, Yvette Cooper
  23. Venezuelan President Nicolas Maduro announced he would move what to October as he sought public support after a contested election?
    ANSWER: Christmas
  24. In September, Keir Starmer called for an immediate ceasefire in Gaza and the return of the what?
    ANSWER: Sausages... which he said instead of hostages.
  25. Which country became the first in the world where electric cars outnumbered petrol cars?
    ANSWER: Norway
  26. Which American politician turned 100 on October 1, 2024?
    ANSWER: Jimmy Carter
  27. Who posted a shirtless image of himself by the Red Sea that received over 1.2 million likes on 'X'?
    ANSWER: Cristiano Ronaldo
  28. British tech tycoon Mike Lynch's yacht sank off the coast of which island?
    ANSWER: Sicily
  29. Which musician resigned as vice president of the Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals over what he described as "damning evidence of animal welfare failings"?
    ANSWER: Sir Brian May
  30. The UK announced that it will give up sovereignty of which islands to Mauritius?
    ANSWER: The Chagos Islands
  31. Alex Salmond, former first minister of Scotland, sadly died when visiting which European country?
    ANSWER: North Macedonia
  32. What sort of vehicle did Donald Trump sit in while wearing a high-visibility jacket?
    ANSWER: Garbage truck/Refuse vehicle
  33. Who competed in the British Under 14s chess championship in 1993 and came joint 26th?
    ANSWER: Rachel Reeves
  34. In the November news, whose C.V. also included working for eleven years in the oil industry before retiring from his executive position in 1989?
    ANSWER: Justin Welby, the 105th Archbishop of Canterbury
  35. Samantha Harvey won the Booker Prize for which novel?
    ANSWER: Orbital
  36. Frequently in the news, what is the acronym for the campaign group representing women born in the 1950s who are fighting for state pension justice?
    ANSWER: WASPI (Women Against State Pension Inequality)
  37. Who wrote the book: "Now What?: On a Mission to Fix Broken Britain"?
    ANSWER: Carol Vorderman
  38. Which soap broadcast its final ever episode after 24 years?
    ANSWER: Doctors
  39. Jake Paul defeated Mike Tyson in a highly publicised Netflix boxing match. How old was Tyson at the time?
    ANSWER: 58
  40. John Tinniswood, the world's oldest living man, passed away at a Southport care home. How old was he?
    ANSWER: 112
  41. What was the name of Taylor Swift's 149-show tour that spanned five continents?
    ANSWER: The Eras Tour