You are here: Quizzes Galore - Quiz Answers


Welcome to our Quiz Answers Page


Answers with 50 General Knowledge Questions

  1. Prince William has a degree in which subject?
    Answer - Geography
  2. Macau, a Special Administrative Region of the People's Republic of China, is a former colony of which country?
    Answer - Portugal
  3. Which Irish political parties name translates as 'we ourselves'?Answer - Sein Fein
  4. Tugela falls, the world's second highest waterfall, are located in which country?
    Answer - South Africa
  5. Karl Lienstater discovered which medical breakthrough in 1901?
    Answer - ABO Blood Groups
  6. The Guantanamo Bay detention camp is in which country?
    Answer - Cuba




  7. Bishop Auckland is a market town in whic county?
    Answer - County Durham
  8. What sort of cage is an enclosure used to block electromagnetic fields?
    Answer - Faraday cage
  9. What common term is used for clouds made up of rows of cirrocumulus clouds displaying a pattern similar in appearance to fish scales?
    Answer - A mackerel sky
  10. Which three initials literally means "what was to be shown"?
    Answer - Q.E.D. (which is an initialism of the Latin phrase "quod erat demonstrandum")
  11. Which King of England and Ireland was crowned on 20 February 1547 at the age of nine?
    Answer - Edward VI
  12. What cost 37 pence in 1987?
    Answer - A UK dog licence
  13. Dame Zaha Mohammad Hadid was a major figure in which profession?
    Answer - Architecture
  14. What animal nickname was given to French tennis player and businessman Jean Rene Lacoste?
    Answer - The crocodile
  15. Which group of islands were once called "the Sandwich Islands"?
    Answer - Hawaii
  16. What's the common name in horses for the joints that resembles the human ankle in appearance?
    Answer - Fetlock
  17. Geordie is a 1955 British film starring Bill Travers as a Scotsman who becomes an athlete and competes at the Summer Olympics in which city?
    Answer - Melbourne (1956 Olympics)
  18. The star of 54 feature films, what is the stage name of Leslie Townes?
    Answer - Bob Hope
  19. The Lamborghini logo has a golden image of what sort of animal?
    Answer - Bull
  20. Who hosted The Indoor League, a television pub games competition series aired from 1972 until 1977?
    Answer - Fred Trueman
  21. Which country was the third in the world to develop and test a nuclear weapon?
    Answer - Unted Kingdom
  22. What is produced in a ginnery?
    Answer - Cotton
  23. Who is best known for the 1974 hit "I've Got the Music in Me" and her 1976 duet with Elton John, "Don't Go Breaking My Heart"?
    Answer - Kiki Dee
  24. Which online payments system was established in 1998 under the name Confinity?
    Answer - Paypal
  25. In which month is St Swithin's Day?
    Answer - July (15th July)
  26. Which musical includes the popular song "Send In the Clowns"?
    Answer - A Little Night Music
  27. What is the English translation of Mein Kampf, the 1925 autobiographical manifesto by Adolf Hitler?
    Answer - My Struggle, or My Fight
  28. Citius, Altius, Fortius, is the motto of what?
    Answer - The Olympics
  29. Canned baked beans are made from which type of bean?
    Answer - Haricot beans
  30. Can you name the the man who infamously entered the Queen's bedroom in Buckingham Palace in 1982?
    Answer - Michael Fagin
  31. Which number Apollo mission put the first man on the moon?
    Answer - 11 (Apollo 11)
  32. L. L. Zamenhof is best known as the creator of what?
    Answer - Esperanto (a constructed international language)
  33. Which actor player football manager Brian Clough in The Damned United?
    Answer - Michael Sheen
  34. If a dish is served Florentine what will it contain?
    Answer - Spinach
  35. What is Robert Pershing Wadlow's claim to fame?
    Answer - Tallest person in recorded history
  36. The Van Gogh Museum is in which European city?
    Answer - Amsterdam
  37. In politics, who served as the Labour Party Leader from 1980 to 1983?
    Answer - Michael Foot
  38. What's the first name of astronomer Halley, famous for giving his name to a comet which appears every 76-years?
    Answer - Edmond
  39. "Nessun dorma" is an aria from the final act of which opera?
    Answer - Turandot
  40. The Auld Alliance is an alliance made in 1295 between France and which other country?
    Answer - Scotland
  41. What name is given to the text of an opera?
    Answer - Libretto
  42. Which food product was invented in the 1870s by French chemist Hippolyte Mege-Mouries?
    Answer - Margarine
  43. Haile Selassie was Emperor of which country from 1930 to 1974?
    Answer - Eithiopia
  44. The bristles of camel-hair brushes are traditionally made of which animal's hair?
    Answer - Squirrel
  45. The Duma is an elected semi-representative body in which country?
    Answer - Russia (it means "Assembly" in Russian)





  46. In which English country was Sir Winston Churchill born?
    Answer - Oxfordshire
  47. Name the famous American comic strip created by Jim Davis?
    Answer - Garfield
  48. What instrument do orchestras tune to?
    Answer - Oboe
  49. Which fictional character used a Walther PPK?
    Answer - James Bond
  50. Which fictional character created by A. A. Milne eats watercress sandwiches?
    Answer - Roo