You are here: Quizzes Galore - Zoom Quizzes


Welcome to our Zoom Quiz

This is an incredibly print friendly page - just print straight from the screen.

50 Zoom Quiz Questions

  1. What in medicine was first classified into the AOB system in 1902?  
    Answer - Blood
  2. Toy Story celebrated its 25th anniversary in 2020, which anniversary did Snow White and the Seven Dwarfs celebrate in 2017?  
    Answer - 80th Anniversary
  3. Dolphins give birth to a single baby; is this baby usually born head or tail first?  
    Answer - Tail first (nature's way to minimise the risk of drowning)
  4. What name connects a biblical figure and the world's largest type of frog?  
    Answer - Goliath




  5. Which is the only Central American country with no coast on the Caribbean Sea?  
    Answer - El Salvador
  6. Which tune is the Harlem Globetrotters signature song?  
    Answer - Sweet Georgia Brown
  7. Which insect did Napoleon chose as the emblem to represent his status as Emperor?  
    Answer - Bee
  8. When two people perform an Eskimo kiss, what two parts of their bodies do they rub together?  
    Answer - Noses
  9. What did Wilhelm Rontgen discover by accident in 1895?  
    Answer - X-rays
  10. Which UK pier is the longest pleasure pier in the world?  
    Answer - Southend Pier
  11. What anatomical feature was Barbie dolls given in 2000?  
    Answer - Belly buttons
  12. In the Spanish Civil War, in what part of the body was George Orwell shot?  
    Answer - In the neck or throat
  13. What does the 'A' stand for in the acronym for the unit of the British army called the SAS?  
    Answer - Air (Special Air Service)
  14. Knots Landing actress Michelle Phillips rose to fame as a vocalist in which group?  
    Answer - The Mamas and Papas
  15. Which rock star named himself after a hearing-aid shop?  
    Answer - Bono
  16. In the summer of 1979, which seaside resort opened Britain's first nudist beach?  
    Answer - Brighton
  17. Which club at 10 Mathew Street, Liverpool, regularly played host to The Beatles in their early years?  
    Answer - Cavern Club
  18. Which Dickens' character always wore a wedding dress?  
    Answer - Miss Havisham
  19. Which country is known as "land of the long white cloud" by it's native inhabitants?  
    Answer - New Zealand






  20. Carrots are a particularly good source of which vitamin?  
    Answer - Vitamin A
  21. In which year was the Gunpowder Plot?  
    Answer - 1605
  22. Which two colour appear on the flag of Greece?  
    Answer - Blue and white
  23. Which flagship beer of Fuller's Brewery takes its name from from the common name for the Saxifraga × urbium flower?  
    Answer - London Pride
  24. Celebrity chef Delia Smith is also famous for her role as a shareholder at which football club?  
    Answer - Norwich City
  25. What was the first name of the astronomer who gave his name to Halley's Comet?  
    Answer - Edmond or Edmund (Haley)
  26. The god Cupid is often depicted holding what?  
    Answer - Bow and arrow
  27. The name of which family of rum cocktails is named after a beach near Santiago de Cuba, in Cuba?  
    Answer - Daiquiri
  28. Which famous stadium was famously constructed on an old cabbage patch?  
    Answer - Twickenham
  29. In which British city was orange marmalade invented in the 18th century?  
    Answer - Dundee
  30. In 2015, former athelete Bruce Jenner adopted which new name when publicly coming out as a transgender woman?  
    Answer - Caitlyn
  31. In which country was Gladys Aylward a missionary?  
    Answer - China
  32. What was the last name of the police chief in the film Jaws?  
    Answer - Brody (Martin Brody)
  33. In weaving, which thread runs in the opposite direction to weft?  
    Answer - Warp
  34. What is the name of the main shopping street in Edinburgh?  
    Answer - Princes Street
  35. What is the only Disney animated feature film that has a title character who doesn't speak?  
    Answer - Dumbo
  36. Can you name the only animal in the world to have two kneecaps on each knee?  
    Answer - Ostriches
  37. Saint Augustine, the oldest city in the USA, is in which state?  
    Answer - Florida
  38. When asked what they would like to drink, if someome replies 'ABC' it usually stands for 'Anything But...' what?  
    Answer - Chardonnay
  39. What is pogonophobia an extreme dislike of?  
    Answer - Beards
  40. Canute was king of England between 1016 and 1035. Which other two countries did he also rule?  
    Answer - Norway and Denmark
  41. In Scrabble, which is the only letter worth 5-points?  
    Answer - K
  42. What is the minimum age at which it is legal to operate a petrol pump in the UK?  
    Answer - 16
  43. In Dad's Army, what was the first name of Captain Mainwaring?  
    Answer - George
  44. How old was the youngest-ever athlete to win an Olympic Games medal? She was a Greek gymnast, who competed at the Modern Olympics' in Athens, in 1896.  
    Answer - 10-years-old (winner of a bronze medal)
  45. Which two word patriotic tattoo did Sean Connery get at the age of 16 when he enrolled in the Royal Navy? (We need the words only!)  
    Answer - Scotland Forever
  46. How many men have actually walked on the moon? And which number Apollo mission was the spaceflight that first landed humans on the Moon?  
    Answer - Twelve men. Apollo 11.
  47. The highest mountain in South America, Aconcagua, is in which country?  
    Answer - Argentina
  48. Who was the first monarch to live in Buckingham Palace?  
    Answer - Queen Victoria
  49. In the bible, which son of Lamech lived to be 950 years of age?  
    Answer - Noah
  50. Which world famous person was born in Zanzibar, which is now part of Tanzania, on 5 September 1946?  
    Answer - Feddie Mercury